Javni poziv za prezentaciju projekta “Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem!” – Ljubinje i Tešanj

N O D A S – Udruženje za razvoj i afirmaciju društva poziva sve zainteresovane pčelare/pčelarke koji žele unaprijediti i dalje razvijati ili pokrenuti sopstvenu poslovnu djelatnost u oblasti proizvodnje i prerade meda i drugih pčelinjih proizvoda na prezentaciju projekta ,,Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem!”

Prezentacije će se održati:

LJUBINJE TEŠANJ
28.6. UTORAK – 17 ČASOVA U PROSTORIJAMA MZ DUBOČICA 1.7. PETAK – 11:30 ČASOVA DOBRO POLJE (DRUŠTVENI CENTAR)
28.6. UTORAK – 19 ČASOVA U DRUŠTVENOM CENTRU U LJUBINJU 1.7. PETAK – 14:00 ČASOVA TEŠANJ (ZGRADA OPĆINE)
29.6. SRIJEDA11 ČASOVA U PROSTORIJAMA MZ UBOSKO 4.7. PONEDJELJAK – 11:30 ČASOVA KALOŠEVIĆ (ZGRADA OSNOVNE ŠKOLE)
29.6. SRIJEDA13 ČASOVA U  DRUŠTVENOM CENTRU U LJUBINJU 4.7. PONEDJELJAK – 14:00 ČASOVA N. MILJANOVCI (MJESNA ZAJEDNICA)
5.7. UTORAK – 11:30 ČASOVA JELAH (ZGRADA OSNOVNE ŠKOLE)
5.7. UTORAK – 14:00 ČASOVA TEŠANJKA (ZGRADA MJESNE ZAJEDNICE)

Riječ je o projektu konkretne podrške u razvoju ili pokretanju pčelarske proizvodnje individualnih proizvođača te doprinosu očuvanju ekosistema šireg područja.

Ulaganjima se naročito želi podstaći uključenje mladih i žena; iskusnih, ali i osoba koji tek žele početi sa pčelarenjem. Takođe, želi se pomoći zapošljavanju i samozapošljavanju kroz pčelarstvo,  tj. dati zamaha razvoju pčelarstva povećanjem lokalnih proizvodnih kapaciteta (količina), kvalitete meda, i/ili stvaranja boljih uslova proizvodnje meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Projektom je predviđena dodjela materijalnih donacija u visini od po 3.000 eura za 20 korisnika sa ciljem podrške samozapošljavanju i razvoju pčelarstva na teritoriji Opštine.

Projekat “Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem!” finansira njemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), uz sufinansiranje Opštine Ljubinje i Tešanj u iznosu od po 54.000 KM, i Udruženje “Kadulja” Ljubinje i Udruženje „Pčela“ Tešanj od po 3.500 KM.