Završena isporuka opreme za pčelare u Opštini Milići
06/05/22

Završena je isporuka pčelarske opreme za pčelare u Opštini Milići u okviru projekta “Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem”. Projektom, koji zajedno realizuju Udruženje za razvoj i afirmaciju društva u BiH - NODAS, opština Milići i Udruženje pčelara "Matica" Milići, obuhvaćeno je 23 korisnika.

Na projekat su se mogli prijaviti svi oni koji se bave pčelarstvom bez obzira da li su članovi Udruženja, a korisnici projekta kažu da su im uslovi pod kojima su mogli konkurisati na javni poziv bili povoljni. Projekat sastoji od nekoliko komponenti – pored direktne podrške za korisnike, u toku je i podrška Udruženju koje je direktni korisnik granta od 12 000 Eura. Sredstva  su usmjerene za povećanje kapaciteta Udruženja, odnosno za stvaranje mogućnosti proizvodnje neophodnog repromaterijala, opreme i sl. za svoje članove.

Vrijednost projekta prelazi 160 000 KM i to su do sada najveća ulaganja u pčelarstvo u opštini Milići. Realizacija projekta „Zaštitimo pčele spasimo ekosistem“ u opštini Milići je počela je prošle godine u decembru.

Jedan od ciljeva Projekta bio je poboljšanje situacije u pčelarstvu u Milićima, ali i prijeko potrebna pomoć mladim pčelarima i pčelarkama da započnu i održe proizvodnju meda i drugih pčelinjih proizvoda. Projekat će pomoći, jer će mladim ljudima omogućiti da dodatno poboljšaju vlastiti budžet.

Pored navedenog u okviru ovog projekta, Udruženje “NODAS” organizuje Obuku za sve zainteresovane osobe koje se žele baviti pčelarstvom, kao i obuku za napredne pčelare, te je shodno tome objavljen i Javni poziv za kojeg se vrše prijave do 15.maja/svibnja 2022.

Više o Javnom pozivu za obuku pčelara pogledajte na sljedećem linku.

[su_image_carousel source="media: 2067,2061,2078,2077,2076,2075,2074,2073,2072,2071,2070,2069,2068,2066,2065,2064,2063,2062" slides_style="photo" controls_style="light"]

Pogledaj ostale novosti i oglase
06/10/23

Pozivamo Vas da podnesete ponudu za pružanje usluga sprovedbe  „Programi koherentnosti ekologije i pčelarstva-uzročno posljedična veza na ekosistem i pravnog okvira na temu pčelarstva“, a u sklopu projekta ““BeeAlive – Ublažavanje klimatskih promjena i razvoj pčelarstva””.  

Dokumentaciju u sklopu oglasa možete preuzeti na slijedećim linkovima:

06/10/23

Pozivamo Vas da podnesete ponudu za pružanje usluga sprovedbe  Programa unaprjeđenja kapaciteta uprave i  uposlenika udruženja NODAS, a u sklopu projekta ““BeeAlive – Ublažavanje klimatskih promjena i razvoj pčelarstva”.  

Dokumentaciju u sklopu oglasa možete preuzeti na slijedećim linkovima:

22/09/23

Pozivamo Vas da podnesete ponudu za pružanje usluga izrade Inicialnog Akcionog Plana za dvije opštine/općine (Milići i Tešanj), a u sklopu projekta ““BeeAlive – Ublažavanje klimatskih promjena i razvoj pčelarstva””.  

Prilog POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA IZRADU INICIALNOG AKCIONOG PLANA mozete preuzeti na slijedećem linku:

IV Annex I - NODAS IAP PBOSBIH258-23-23-SER1-SM

22/08/23

Udruženje za razvoj i afirmaciju društva u Bosni i Hercegovini – NODAS (www.nodas.ba) je lokalna, nevladina, neprofitna organizacija sa sjedištem u Sarajevu osnovana kako bi pružila podršku održivom razvoju regiona. Područja djelovanja su:

 • Ekonomija
  (podrška malim poduzetnicima)
 • Zaštita, obnova i promocija kuturne i istorijske baštine
 • Ekologija
 • Zaštita ljudskih prava

Tražimo motivisanu osobu za poziciju Službenika/ice za finansije i administraciju kao dijela malog tima koji upravo kreće sa implementacijom novih projekata. Finansijski Asistent je ključni dio tima koji pored navedenih zadataka aktivno učestvuje i u drugim segmentima implementacije a za sve navedene obaveze obezbjeđena je i obuka te mentorstvo. Službenik/ca za finansije je odgovoran/na za finansijsko-administrativne poslove Nodas-a, kao što su upravljanje finansijskom dokumentacijom, knjiženje poslovnih transakcija, bankovna plaćanja, vođenje blagajne, priprema i arhiviranje finansijske dokumentacije u skladu sa internim procedurama, komunikacija sa dobavljačima i ostali poslovi koji se tiču redovnog finansijskog poslovanja Nodasa.

Ukoliko volite izazove te želite učiti i iskazati svoju kreativnost pozivamo Vas da nam se javite.

Otvorena pozicija: Službenik/ica za finansije i administraciju

Posjedujete:

 • Minimalno srednju stručnu spremu (SSS), poželjno ekonomskog usmjerenja
 • Najmanje 2 godine iskustva u radu u nevladinim organizacijama na finansijskim poslovima
 • Odlična pisana i usmena komunikacija
 • Aktivno poznavanje engleskog i B/H/S jezika u pismu i govoru
 • Aktivno poznavanje rada na računaru, posebno MS Windows, MS Office (sa fokusom na napredno poznavanje korištenja programa Excel i Word), internet pretraživanja i e-mail komunikacije
 • Poznavanje finansijskih procedura i propisa, finansijskog planiranja, upravljanja budžetima i izvještavanje
 • Iskustvo sa donatorima i/ili drugim izvorima finansiranja (BMZ, EU, domaći i strani fondovi)

Nudimo:

 • Ugovor u trajanju od 11 mjeseci sa mogućnošću produženja,
 • Jedinstvenu, izazovnu i profesionalnu priliku za rast, razvoj i učenje,
 •  Podržavajuće,i motivirajuće okruženje neophodno za stabilno upravljanje,
 • Podršku tokom svakodnevnog obavljanja zadataka, ohrabrivanje i poticanje samostalnosti u radu,
 • Profesionalizam, dinamičnost i posvećenost,
 • Poslovna putovanja u BiH

Svoje motivaciono pismo i biografiju sa referencama pošaljite putem adrese: nodas@nodas.ba najkasnije do 04.09.2023 do 15h.

Samo kandidati i kandidatkinje čija prijava bude uzeta u razmatranje, bit će informisani o terminu finalnog intervjua.

1 2 3 6